EKIPO WEBER AKADEMIJE SESTAVLJAJO

Dejan Mastnak

kreativni vodja, grill master

Chef, Dejan Mastnak izhaja iz visoke kulinarike in je že več kot 25 let predan iskanju popolnih sezonskih okusov in povezovanju vrhunskih lokalnih ponudnikov. Od leta 2016 je tudi kreativni vodja in chef Weber grill akademije v Sloveniji.

Najljubši žar: odvisno od časa, ki ga imam na razpolago. Zadnje čase veliko uporabljam električne žare.

Najljubša jed: uff,… dobra goveja rebra, jedi iz duch oven posode.

 • Slavko Gorenc - sous chef

  Dejanov sous-chef, je zaradi strasti in ljubezni do Weber žara tudi sam vstopil v to, kot pravi sam, »nikoli dokončano zgodbo«. Nikoli ni bil privrženec plina ali elektrike, vedno so bili na prvem mestu oglje ali briketi. Sedaj, ko ga je Dejan Mastnak vpeljal v Weber grill akademijo, je svoje mnenje spremenil. Zdaj so mu všeč vse oblike peke na žaru, tudi peka s peleti. Meso, ribe, zelenjava in celo sladice.

  Najljubši žar: med plinskimi žari Genesis, med žari na oglje nedvomno Mastertouch.

  Najljubša jed: Počasi pečen goveji brisket.

 • Miha Mastnak - pomočnik

  Doma se je že od nekdaj peklo na žaru in ker jabolko ne pade daleč od drevesa (po poklicu sem kuhar), sem tudi sam z zanimanjem spremljal dogajanje na Weber akademijah. Najprej zgolj zato, da sem zaslužil kaksen €, kasneje pa tudi zaradi mojega poklica, uživancije in vzdušja, ki se ustvari na Weber akademiji.

  Najljubši žar: peletni žar SmokeFire.

  Najljubša jed: Steak krškopoljca, pizza.

 • Janez Kavčič - pomočnik

  Zaradi ljubezni do dobre hrane sem veliko v kuhinji, extra se mi pa zdi peka na žaru. Vse to počnem že od osnovne šole dalje. Po številnih nesrečnih zgodbah z betonskimi vrtnimi žari sem iskal alternativo in to so postali žari Weber. Na svet nobeden od nas ni prišel učen, zato sem iskal nekaj več in pot me je pripeljala do Kulinarijum Weber tečajev.

  Najljubši žar: Summit Kamado.

  Najljubša jed: Dober, domač kos mesa iz okoliških kmetij.